Знання процесів розробки продукту допомагає зрозуміти, як та з ким QA-інженеру потрібно співпрацювати для досягнення мети. Навички критики (review) передбачають розуміння принципів об’єктивності, вміння давати оцінку та ставити правильні питання. Також іноді треба запропонувати інші варіанти вирішення поточних проблем.

скільки заробляє QA Engineer

Існує безліч поглядів на те, які навички потрібні QA Engineer, але часто вони формуються на основі власного досвіду в певній компанії та сфері бізнесу. Важливо описати всі сценарії, за якими кінцеві користувачі продукту будуть або потенційно можуть із ним взаємодіяти. Добре знання англійської мови трансформується у вищі зарплати для QA-спеціалістів усіх тайтлів. Найбільше ця різниця помітна для Middle та вище. Якщо порівнювати з літнім опитуванням, медіанний вік QA-спеціалістів в Україні не змінився — 30 років.

Медіанні Зарплати Чоловіків І Жінок

Саме тому тести доводиться проводити по декілька разів. Для повноцінної та передбачуваної роботи всього проєкту потрібно мати продуманий підхід до тестування, знати список задач та кількість часу на виконання кожної з них. Також важливо розуміти наявні ризики, оскільки тестування зазвичай є останньою фазою процесу розробки перед випуском продукту. Більшість людей уявляють QA-інженера як людину, яка щодня натискає на будь-які випадкові елементи управління програми з надією, що вона зламається. І при цьому вважають, що для посади тестувальника не треба мати глибоких технічних знань, а отже — легше пройти співбесіду та «увійти в ІТ». В середньому «Тестувальник» в Україні заробляє грн.

Майже без змін зарплата Junior і Senior QA — $600 і $2600. А ось у QA Engineer і QA Tech Lead відбулося зменшення медіанної зарплати — на $100 і $300 відповідно. Падіння передусім торкнулося найкваліфікованіших співробітників https://wizardsdev.com/ рівня Tech Lead (-$300, до $4300) та Manager (-$500, $4000). Це теж відрізняє їх від розробників, де зарплати зростали насамперед у більш досвідчених спеціалістів. Напівтехнічні навички сфокусовані на оптимізації роботи.

Людина – Широких Поглядів: A Hundred And Fifty Five Років Тому Народився Художник Іван Труш

➖ Тестування, як і розробка, є творчою роботою, яка вимагає часом нестандартних підходів та мислення. Але з часом та досвідом стає легше, адже формується звичка мислити саме так. Розуміти кінцевого користувача, його потреби й побажання та навіть знати, що конкретно йому може не сподобатись, — одна з вершин, до якої має прагнути кожен такий фахівець. Quality Assurance Engineer (у перекладі — «інженер із забезпечення якості») — позиція особлива й не до кінця зрозуміла. І не через брак інформації, а радше через велику кількість міфів та стереотипів.

  • Кожен результат виконання тесту є доказом працездатності певної версії продукту при зазначених умовах.
  • У QA, які використовують JavaScript, компенсації продовжують знижуватися — на $50 за пів року.
  • Ви отримаєте листа з лінком для створення нового.
  • В опитуванні брали участь як фахівці, які нині в Україні, так і ті, хто виїхав через війну за кордон, але планує повернутися.
  • Проте навіть серед спеціалістів з Automation QA з однаковим досвідом чоловіки переважно заробляють більше за жінок (різниця становить близько 15%).

«Увійти в ІТ» через тестування цього року стало значно складніше. За медіанними зарплатами тестувальників Київ залишається на першому місці, хоча середня зарплата в місті зменшилася на $100, якщо порівнювати з груднем 2021 року. У середньому ці фахівці у Україні заробляють близько 460,35 ₴ за годину. Однак це число залежить від конкретного досвіду та навичок Middle qa engineer.

Навігація

У середньому ці фахівці у Україні заробляють близько 807,28 ₴ за годину. Однак це число залежить від конкретного досвіду та навичок Senior qa engineer. Зарплати Senior’ів, незалежно від мови програмування, практично однакові. Серед Middle дещо менше заробляють ті, хто працює qa automation java вакансии з Python ($1800), серед рівня Lead та Junior’ів — ті, хто працює з TypeScript ($4000 та $700 відповідно). Частка фахівців з Automation QA та General QA також зросла (на 1 п. п., до 28% та 19% відповідно) завдяки зменшенню частки фахівців з Manual QA (зниження з 54% до 52%).

скільки заробляє QA Engineer

У другому півріччі 2022 року насамперед зростали зарплати Automation QA і фахівців з більшим досвідом роботи. Медіанні зарплати тестувальників у другому кварталі 2022 року практично не змінилися. Виняток — зарплати техлідів, які після літнього падіння збільшилися на $100, і зарплати мідлів, які зменшилися на $50. Ще один помітний тренд — стало менше фахівців з досвідом до року.

Текст, Який Буде Надіслано Нашим Редакторам:

Іноді це краще, ніж вигадувати власні напівефективні підходи. В описі часто треба надати максимум інформації про дефект та чому саме він виникає. Згадайте, скільки разів ви крутили в руці зарядний пристрій від смартфону, намагаючись зрозуміти, чому той не заряджається, а потім раптом починає працювати. Серед спеціалістів з Automation QA зарплати тих, хто працює з JavaScript ($3450), на другому місці після C# / .NET ($3700). Найвищі заробіткм у тих, хто використовує C# — $3000.

Розвивати кар’єру QA-інженера можна в багатьох напрямах. ➖ Також робота QA-інженера принципово полягає у контролі якості результату роботи інших, що може бути важко психологічно — кожен раз вказувати іншим, що вони зробили не так. Що, звісно не є проблемою, якщо робити це професійно, маючи гарні delicate expertise та навички комунікації. При цьому очікування від продукту у замовника та кінцевих користувачів можуть різнитись, що є додатковим викликом. Зарплати в аутсорсингових і продуктових компаніях зросли пропорційно ринку та перебувають на середньому рівні ($2100 та $2000 відповідно). Найбільше зарплати зростали у Львові, а також у невеликих містах.

За пів року зарплати тестувальників збільшилися в середньому на 14%, найчастіше — у досвідчених спеціалістів рівня Senior та вище. Найнижчі медіанні зарплати у тестувальників, які працюють у стартапах, — $1600. Зарплата тестувальників в Україні за пів року зросла в середньому на one hundred доларів.

скільки заробляє QA Engineer

Тут вища медіанна зарплата у фахівців з Manual QA ($1600), а також у Middle ($2000), незалежно від спеціалізації. Як і в аутстафінгових компаніях, в аутсорсі велика частка Automation QA — 27%. Senior Automation QA отримує в середньому на $1000 більше, ніж Senior Manual QA. Велика частина QA виїхала з Києва (до вторгнення тут жили 42% спеціалістів, зараз — 24%) та з Харкова (раніше тут жили 15%, зараз — орієнтовно 3%). Найчастіше переїжджали до Львова (зростання з 13% до 20%) та інших міст у західній і центральній частинах України.

Зарплати у Вінниці — на другому місці після Києва ($2200, +$650), а у Сумах — на рівні найбільших міст ($2000, +$500). Середня зарплата тестувальників, які обирають C# / .NET, зменшилася на $200 і повернулася на рівень грудня 2021 року. У QA, які використовують JavaScript, компенсації продовжують знижуватися — на $50 за пів року.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *